Donaties

Bedrijven en particulieren kunnen het werk van de Voedselbank steunpunt Den Helder en Omstreken op verschillende manieren ondersteunen. Bedrijven kunnen etenswaren beschikbaar stellen; in kleine of grote hoeveelheden, incidenteel of regelmatig. Het voedsel moet kwalitatief nog goed zijn en de houdbaarheidsdatum ervan nog niet verstreken. Dit kan gaan om producten waar bijvoorbeeld geen vraag meer naar is, waarvan de houdbaarheidsdatum te dichtbij ligt of waarvan de verpakking beschadigd is of het etiket een misdruk. Ook verse en diepvriesproducten zijn welkom. Het voordeel voor bedrijven is dat zij weten dat hun goede voedingsmiddelen niet verspild worden en dat zij besparen op kosten van afvoer en vernietiging. Uiteraard kunnen particulieren de Voedselbank ook met levensmiddelen ondersteunen, mits die, net als bij bedrijven geldt, voldoen aan de kwaliteits- en houdbaarheidsnormen. De Voedselbank garandeert dat de producten niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt, maar uitsluitend om mensen in nood te helpen.

Het afleveradres voor donaties "in natura" is op het terrein van 's Heerenloo, Noorderhaven (ma.di.wo. 09:30-11:30 en 13:30-15:30; do 13:30-15:30 en vr 09:30-11:30):
Voedselbank Den Helder e.o.
Gebouw "de Roef"
Perenhout 27
1787 RE Julianadorp

Eventuele financiële bijdragen kunt u overmaken op onze rekening: NL28INGB0004751061 ten name van Stichting voedselbank steunpunt Den Helder e.o.
De Voedselbank steunpunt Den Helder en Omstreken is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instantie (ANBI). Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer, het RSIN voorheen het Fiscale Nummer genoemd, van de Stichting Voedselbank Den Helder e.o. is: 8176.84.955. Voor bijdragen in natura en verdere info kunt u contact opnemen met 1 van de coördinatoren.